Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradilkův tým skončil v závodě Dolomitenmann šestý

Lienz - Českým profitýmům útok na stupně vítězů v extrémním závodu čtyřčlenných štafet Dolomitenmann nevyšel. Nejlépe si vedl tým Odlo se stříbrným olympijským medailistou ve vodním slalomu Vavřincem Hradilkem, který obsadil šesté místo. Jeho člen Kristian Hynek se blýskl nejrychlejším časem na závěrečném úseku na horských kolech.

Dolomitenmann
zdroj: ČT4

Prvenství v 25. ročníku závodu v rakouském Lienzu obhájil tým Pure Encapsulations, který tvořili eritrejský běžec Azarya Weldemariam, italský paraglidista Markus Prantl, rakouský kajakář Gerhard Schmid a italský biker Hannes Pallhuber. Tato čtveřice vyhrála v čase 3:57:15 s více než pětiminutovým náskokem.

Tým Odlo, který tvořili s Hradilkem a Hynkem ještě keňský běžec Isaac Toroitich Kosgei a slovenský paraglidista Jakub Beňo, ztratil přes čtvrt hodiny. Kosgei zvládl úvodních 11 kilometrů do vrchu s převýšením 1950 metrů v osmém nejlepším čase, ale Beňo nabral výraznou ztrátu, když obsadil na svém úseku až 46. příčku.

Hradilek zajel na divoké vodě devatenáctý čas a předával Hynkovi štafetu na průběžné jedenácté pozici těsně za dalším českým profitýmem Global Assistance, za který finišoval na kole Jan Hruška. Bývalý elitní silničář dosáhl na trase 17,4 kilometru do kopce s převýšením 1695 metrů a následném sjezdu dlouhém 9,4 kilometru s extrémním klesáním skoro 27 procent třináctého času, což znamenalo pro jeho tým konečné jedenácté místo.

"Asi to už nikdy nepojedu. Vůbec jsem si to neužil. Jediné, co jsme jel dobře, byla slalomová část," řekl po své části značně zadýchaný Hradilek. 

Češi zcela ovládli amatérskou kategorii, kterou vyhrál tým Eurofoam deflammo ve složení Jiří Voják, Lukáš Klim, Jiří Šťastný a Matouš Ulman. V absolutním pořadí byli třináctí. Druzí skončili mezi amatéry závodníci OpavaNet/Nutrend a třetí byla česká Columbia.

Závodu, kterého se zúčastnilo na 500 sportovců ze 125 týmů, přihlíželo kolem 50 000 diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články