Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hradilek už začne trénovat, start na MS v Praze ho nejspíš nemine

Olomouc - Stříbrný olympijský medailista ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek stále střídá jednu akci za druhou, ale ví, že už musí co nevidět začít pořádně trénovat, aby se stihl dostat do formy na mistrovství světa příští rok v Praze. Kajakář alespoň může být v klidu, protože velmi pravděpodobně bude mít start díky londýnské medaili jistý a nebude muset absolvovat každoroční vypjatou jarní domácí nominaci o tři místa v reprezentačním týmu.

Vavřinec Hradilek
zdroj: Isifa

"Nechci nic předjímat, protože můj návrh bude projednávat trenérská rada příští týden ve středu, takže způsob nominace ještě nechci zveřejňovat," řekl kouč reprezentace Jiří Pultera. Dosavadní nominační kritéria byla platná do uplynulé sezony, kdy skončilo trenérovi funkční období. Protože byl zvolen i na další čtyři roky, připravuje pravidla nová. "Samozřejmě mám snahu, aby tu nominaci medailisté z vrcholných akcí měli nějakým způsobem pojištěnou," prohlásil.

Hradilek by to uvítal i proto, že vodní slalom od olympijských her propagoval a neměl čas na trénink. "Rozhodně ne takový, jako mají ostatní. A myslím, že náš sport byl vidět, dost času jsem tomu obětoval," uvedl. Jeho přítomnost na šampionátu v Praze by byla vhodná i z marketingového hlediska. "Je jasné, že do přípravy letos budu mít těžší vstup, takže v dubnu na nominaci nemusím být ještě v takové formě," řekl pětadvacetiletý kajakář.

V polovině ledna odletí Hradilek na soustředění do Asie

Od olympijských her se objevoval na mnoha společenských i sponzorských akcích, absolvoval tandemový seskok, atletický desetiboj či let v akrobatickém letadle. Vynechal i soustředění v Chile, kde měl být v těchto dnech. "Mám toho docela dost, ale uvědomuju si, že je za rok domácí mistrovství světa, takže bude příští sezona dost důležitá," řekl Hradilek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradilek přebral ocenění pro kanoistu roku

Zvládl i extrémní závod v USA, kde si hodně psychicky odpočinul. "Každý den jsme jezdili na vodě, byla tam strašně příjemná parta lidí a sjeli jsme spoustu řek. Účel to splnilo, psychicky jsem si odpočinul před náročnou zimní přípravou," uvedl Hradilek. "Navíc je tam v roce 2014 mistrovství světa, takže tam pojedu i za rok," řekl.

Jakmile je v Praze, nemá času nazbyt. Na vodu se dostane málo a už se těší, až odletí v polovině ledna na soustředění do Austrálie, na Nový Zéland a do Tasmánie, kde ho čekají také testovací závody. "Nejsem na to zvyklý, že bych neměl na trénink tolik času. Už se těším, až odjedu a budu moct trénovat," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články