Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Horší závod jsem nejel, přiznal Synek po neúspěchu v Lucernu

Lucern (Švýcarsko) - Skifař Ondřej Synek se ani při svém druhém letošním startu ve Světovém poháru nedostal mezi trojici nejlepších, v Lucernu obsadil až páté místo. Úřadující mistr světa tak pokračuje v nepříliš vydařené sezoně a před blížícím se světovým šampionátem na tom není psychicky moc dobře. "Nevím, co se stalo. Bylo to úplně hrozný. Asi můj nejhorší závod na skifu v historii," uvedl.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Ivana Roháčková

Na jezeře Rotsee byl ještě v polovině trati třetí, ale poté se propadl na předposlední místo a za nejrychlejším Mahém Drysdalem z Nového Zélandu zaostal o více než 13 sekund. Předešlé jízdy ve finále SP přitom Synkovi celkem vyšly, i když ani s nimi nebyl spokojený. "V rozjížďce to ještě docela šlo, ale v semifinále jsem tam sotva uvisel a byl jsem rád, že jsem vůbec postoupil. Ve finále jsem dostal strašně na zadek, ten odstup je úplně hrozný. Normálně jezdím běžně před Litevcem Griškonisem, dneska jsem si ani neškrtnul," přiznal veslař pražské Dukly.

Svěřenec trenéra Milana Dolečka před odjezdem do Lucernu tvrdil, že se ve Švýcarsku ukáže, zda došlo v zimní přípravě k nějaké chybě, nebo zda na předešlé závody jen špatně vyladil formu a byl unavený. I proto více odpočíval.

"Ukázalo se, že odpočinkem to rozhodně nebylo. Takže zbývá varianta, že se něco podělalo v zimě. Měl jsem tam nějaké drobné výpadky a fyzicky se necítím úplně ideálně. Natrénováno mám dost, ale nedokážu to prodat," řekl Synek. "Myslel jsem si, že jsem na tom docela dobře, ale v závodě to vůbec nešlo. Chybí mi rychlost. Dostat tak napráskáno je pro mě nová situace. Moc nevím, co dělat," přiznal.

Vrcholem sezony a nejdůležitějším závodem bude pro veslaře MS, které se na přelomu srpna a září koná ve francouzském Aiguebelette. Vedle boje o medaile se tam uskuteční i kvalifikace na olympijské hry v Riu de Janeiro. "Jestli se něco nezmění, budu rád, že tam postoupím do finále a kvalifikuju se na olympiádu, kam postupuje prvních devět. V mé situaci to vůbec nebude jednoduchý. Ale říkám si, že je lepší zažít výpadky letos než v olympijské sezoně," dodal Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Mým hlavním cílem je teď kvalifikace do Ria
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články