Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Horolezec Jaroš pokřtil knihu a představil pamětní mince

Praha - Horolezec Radek Jaroš pokřtil svou knihu K2: Poslední klenot Koruny Himálaje, která popisuje jeho úspěšnou cestu na druhý nejvyšší vrchol světa, jíž zkompletoval výstupy na všech 14 osmitisícovek bez použití kyslíku. Dokázal to loni v červenci jako první Čech a patnáctý člověk na světě.

Expedice K2 - Náčelník Radek Jaroš
zdroj: Radek Jaroš a expedice K2 autor: Jan Trávníček

Dosažení Koruny Himálaje si při křtu knihy připomněl, druhou vzpomínkou pro něj budou pamětní medaile. Česká mincovna z Jablonce nad Nisou vyrazila medaile zlaté a stříbrné, přičemž část výtěžku z jejich prodeje pošle Jarošovi na nový projekt Koruny světa.

"K tomu, že se pokusím o Korunu Himálaje, jsem se rozhodl po šesté osmitisícovce," uvedl Jaroš. První zlatou medaili si ve čtvrtek v Jablonci vlastnoručně vyrazil. Vydáno bude 550 stříbrných a 300 zlatých pamětních medailí.

"Prvních 50 stříbrných a 14 zlatých číslovaných medailí vyjde jako luxusní sběratelská edice spolu s mou knihou, 14 jako symbol počtu osmitisícových vrcholů a 50 jako jubileum, ke kterému jsem si nadělil poslední výstup na K2," doplnil Jaroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Horolezec Jaroš pokřtil knihu o cestě na K2
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články