Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horečka ani soupeři ho nezastavili, squashista Švec konečně vyhrál turnaj PSA

Konečně. Martin Švec na pátý pokus uspěl ve finále zahraničního squashového turnaje PSA. V pátečním finále v jihoafrickém Kapském Městě porazil indického hráče Abhaye Singha 3:1 na sety. "Je to pro mě velká euforie. Jsem neskutečně rád za to, že to konečně vyšlo," prohlásil po triumfu Švec v tiskové zprávě. Před životním triumfem čtyřikrát za sebou prohrál, naposledy minulý týden v jihoafrickém Johannesburgu.

Martin Švec, squashista
zdroj: UCT autor: Jiří Uhlíř

Švec tak potvrdil svou roli, protože v turnaji byl nasazený jako jednička. V semifinále si poradil s domácím Christo Potgieterem a ve finále na něj čekal Ind Abhay Singh, který je na žebříčku PSA na 115. místě, tedy o jednu příčku lepší než Švec. "Ráno před zápasem jsem se probudil s teplotou a s kašlem. Celý den mi bylo blbě. V zápase to naštěstí přebil adrenalin," popisoval Švec, který dvakrát neuspěl také ve finále českého šampionátu.

Švec ve třetím setu držel dokonce tři mečboly, které však neproměnil. "U kurtu bylo hodně diváků, fandili mu, protože chtěli vidět delší utkání. To mi pomohlo," popisoval český squashista, který ve čtvrtém setu otočil nepříznivý stav ze 7:10 a mohl se radovat z premiérového triumfu.

Během sezony trénoval v Praze například s bývalou světovou jedničkou Grégorym Gaultierem a s dalšími zahraničními hráči. "To mi určitě pomáhalo, ale spíš je to výsledek dlouhodobé koncepční práce," řekl vítěz.

Navázal tak na týmového kolegu z Viktorie Brno Daniela Mekbiba, který v únoru rovněž vybojoval svůj první titul na turnaji PSA, a to v Torontu. Suverénně nejúspěšnější je Jan Koukal, který jich ovládl 34.

"Jsem z výsledku nadšený a doufám, že na další turnajová vítězství nebudu dlouho čekat. Další cíl je pro mě dostat se do nejlepší stovky, což by se mi mohlo povést. A zanedlouho nás čeká mistrovství Evropy týmů v Polsku, kde chceme uhájit příslušnost mezi nejlepší šestku," říkal Švec. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články