Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Holasová byla ve víceboji na MS pětačtyřicátá

K postupu do finále bylo daleko. Aneta Holasová obsadila na mistrovství světa ve sportovní gymnastice 45. místo ve víceboji. Kvalifikaci víceboje na šampionátu v Liverpoolu vyhrála stříbrná olympijská medailistka Rebeca Andradeová z Brazílie.

Aneta Holasová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Holasová si nejlépe vedla na prostných, kde obsadila 57. místo. Naopak ztratila 95. příčkou na kladině. Ve čtyřboji nasbírala 49,266 bodu a od postupu ji dělily téměř dva body. Druhá česká zástupkyně ve víceboji Klára Peterková se známkou 45,132 zařadila na 92. místo ze 108 závodnic, které odcvičily kompletní čtyřboj. Ani na jednom nářadí se v dílčím hodnocení nevešla do první stovky.

Účast na dvou nářadích si výsledky ze Světového poháru vybojovala Lucie Trnková. V kvalifikaci MS z toho byla 104. příčka na kladině a 133. místo v prostných.

První část ženské soutěže na mistrovství světa ukázala sílu amerického družstva, které usiluje o šestý světový titul za sebou. Navzdory absenci posledních olympijských šampionek ve víceboji Simone Bilesové a Sunisy Leeové vyhrál tým USA kvalifikaci před domácím britským výběrem a Brazílií. Té pomohla nejlepší vícebojařka v kvalifikaci Andradeová, za níž se seřadily Američanky Shilese Jonesová a Jade Careyová.

Gymnastický šampionát pokračuje kvalifikací mužů, v níž Česko poprvé v samostatné historii nemá zastoupení. První medaile se budou rozdělovat v úterý nejlepším třem ženským týmům, které si zároveň zajistí účast na OH 2024 v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články