Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejový tým Univerzity Karlovy podlehl výběru americké ACHA

Praha – Zkušenost k nezaplacení mají za sebou vysokoškoláci Univerzity Karlovy, kteří v přátelském hokejovém utkání nastoupili proti americkým studentům pod hlavičkou ACHA (American Collegiate Hockey Association). Favorizovanému celku sice podlehli 3:5, ale předvedenou hrou rozhodně nezklamali a potvrdili, že v relativně skromných podmínkách českých univerzit může vyrůst konkurenceschopný tým. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Univerzity Karlovy změřili síly s Američany

Americké mužstvo přijelo do Prahy v rámci turné na starém kontinentu. Za mořem je studentský hokej výrazně podporován. Podmínky, jež mají k dispozici univerzitní hráči, jsou oproti evropským nesrovnatelné. "Tam to má skvělou tradici. Někam se dostáváme, ale ten projekt je pořád jakoby na začátku," řekl kapitán týmu UK Ondřej Krátký.

Přesto se hokejisté z hlavního města soupeře nezalekli a statečně mu vzdorovali po celou dobu utkání. Konečnou porážku 3:5 vnímali jako příslib do budoucna. "Snažíme se to dělat tak, abychom z toho měli trošku radost a mohli podávat takovéto výkony," hodnotil brankář Jakub Skuhrovec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články