Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejbalové MS se vrací do Česka, domácí reprezentace touží po zlatu

Pardubice - Potřetí v historii přivítá Česko mistrovství světa v hokejbalu a domácí mužský i ženský tým budou v Pardubicích obhajovat medailové pozice. Čeští hokejbalisté získali předloni v Zugu bronz, obě předešlá domácí vystoupení v Litoměřicích v roce 1998 a v Plzni v roce 2009 proměnili v titul. Ženy dosáhly před dvěma roky ve Švýcarsku na historické stříbro.

Drahomír Kadlec
zdroj: hbckladno.cz

Turnaj v Tisport areně se bude hrát od 1. do 10. června. Financování MS zkomplikovalo obvinění náměstkyně ministryně školství pro sport Simony Kratochvílové a přezkoumávání poskytnutých dotací policií, ohroženo by však být nemělo, řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD).

"Ministerstvo školství přislíbilo poskytnout z grantu tři miliony korun. O tuto částku by mistrovství přijít nemělo, bude ale pravděpodobně převedena až po jeho skončení," uvedl Netolický.

Je nám líto, video expirovalo.
České týmy budou na MS v hokejbalu obhajovat medaile

Mistrovství světa vyjde na 15 milionů korun. Pardubice se na něm finančně podílejí 1,6 milionu korun, Českomoravský svaz hokejbalu zaplatí 9,4 milionu korun, jeden milion korun dá Pardubický kraj a tři miliony korun jsou z dotací ministerstva školství.

Do Pardubic přijede 28 týmů. Kromě obhájců titulu ze Slovenska startují například mužstva Kanady, USA, Indie či Švýcarska, chybět nebudou ani exotické státy jako Bermudy a Kajmanské ostrovy.

Čeští hokejbalisté sehrají první zápas ve čtvrtek 1. června se Švýcary. Jejich dalšími soupeři v základní skupině budou Itálie, USA a Portugalsko. "Mužstvo se formovalo dva roky, prošlo jím 40 až 50 hráčů, nakonec zůstalo 25," řekl trenér Drahomír Kadlec.

Kouč ženské reprezentace Karel Manhart nechce podceňovat ani papírově slabší soupeřky z Velké Británie a Itálie, s nimiž sehrají české reprezentantky úvodní zápasy. "Poslední utkání ve Švýcarsku jsme hráli s Italkami 0:0, i když jsme měli asi 250 střel. Ani jeden zápas určitě nebude jednoduchý a jdeme do toho s tím, že nesmíme ztratit ani bod," uvedl Manhart. Dalšími účastníky jsou mistrovská Kanada, Slovensko a USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články