Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hokejbalistky na mistrovství světa porazily Slovensko po nájezdech

Pardubice - České hokejbalistky vyhrály i třetí zápas na mistrovství světa v Pardubicích. Třetí výhru vybojovaly nad týmem Slovenska – i když zápas skončil 1:1 a rozhodly až samostatné nájezdy.

Radost českých hokejbalistek
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Ženskou hokejbalovou reprezentaci po jasných výhrách nad Británií (10:0) a Itálií (7:0) čekal na mistrovství světa v Pardubicích první těžký soupeř. Se Slovenskem měly Češky z posledních tří zápasů na mistrovství světa bilanci 1:2, i když na tom minulém to byla výhra.

Češky začaly náporem, který trval prakticky celou první třetinu, kdy soupeřky dokázaly vystřelit na českou brankářku jen jednou, zatímco na slovenskou branku šlo sedmnáct střel. Po dvou nevyužitých přesilovkách český celek udeřil, když Denisa Křížová prošla před branku a krásně zakončila – 1:0. Slovenky, které před tímto zápasem na šampionátu porazily Kanadu (2:1) a podlehly USA (1:3) se soustředily hlavně na obranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Důležité momenty zápasu MS hokejbalistek Česko - Slovensko

Po první přestávce Slovenky přece jen zvýšily aktivitu a k vyrovnání jim pomohlo první vyloučení v českém výběru. Přesilovku využila Barbora Kežmarská, když využila hned druhou střelu na českou branku. Pak se už ale opět hrálo na jednu branku – tu slovenskou, ta však odolávala a tak to trvalo až do konce utkání.

Zápas tak rozhodly až nájezdy, v nichž jako jediná uspěla Lucie Manhartová.

Česko - Slovensko 2:1 po sam. stříleních (1:0, 0:1, 0:0)

Branky: 10. Křížová, rozhodující sam. střílení Manhartová - 20. Kežmarská.

Další zápasy: Kanada - USA 2:1 (0:0, 1:1, 1:0), Velká Británie - Itálie 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Pořadí po 3. kole: 1. česko 8, 2. Kanada 6, 3. USA 5, 4. Slovensko 4, 5. Velká Británie 3, 6. Itálie 1.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články