Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejbalisté remizovali s Kanadou a ve čtvrtfinále je čeká Finsko

Zug (Švýcarsko) - Čeští hokejbalisté remizovali v závěrečném vystoupení v základní skupině na mistrovství světa v Zugu s Kanadou 0:0 a přes první bodovou ztrátu na turnaji ovládli tabulku. V pátek od 17:45 čeká svěřence trenéra Drahomíra Kadlece čtvrtfinálový souboj s Finskem, které zdolalo v kvalifikaci Indii 2:1 po samostatných stříleních.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté se chystají na Finy. Zatím tady nehrají dobře, řekl Wróbel

Češi v rámci světových šampionátů narazili na Finy jen jednou a to v roce 2011, kdy nakonec slavili titul. Severského soupeře tehdy v základní skupině porazili jasně 5:1.

"Byl to tehdy jiný soupeř. Finové byli vždycky běhavým týmem s urputnou obranou a teď mi přijde, že je to z jejich strany takové laxní a hrají, jak kdyby tady byli na výletě. Doufám, že to s nimi urveme v první třetině a bude konec," útočník Tomáš Wrábel.

Indie v duelu s Finskem vedla hned od třetí minuty po trefě Garyho Chahala, ale ve 38. minutě vyrovnal Arto Eskola. Po desetiminutovém prodloužení rozhodl v rozstřelu Arto Siikavirta.

Kanada, která skončila třetí za Řeckem, narazí v boji o semifinále na obhájce titulu Slováky. Dále se utkají Řecko s Portugalskem a Spojené státy americké s vítězem duelu mezi domácím Švýcarskem a Itálií.

České hokejbalistky zůstaly i po třetím duelu na turnaji bez ztráty, když porazily Spojené státy americké 3:2 a udělaly velký krok k postupu do finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články