Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejbalisté dál drtí soupeře. Nebozí Italové prohráli 0:12

Pardubice – Po suverénním vstupu do světového šampionátu odehráli čeští hokejbalisté další výtečný zápas. Své italské soupeře porazili 12:0 a na turnaji tak stále neinkasovali. Českým hráčem utkání byl vyhlášen Tomáš Fejfar, který se trefil třikrát a jednou asistoval. Hattrick dal také Radim Štěpáník. Utkání s USA sledujte v sobotu od 16:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost českých hokejbalistů
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Po úvodní výhře nad Švýcarskem 6:0 si domácí výběr před 2835 diváky v Tipsport areně opět s chutí zastřílel. V úvodu sice mohl otevřít skóre Fiore, ale minul Šimarovu branku. První gól dal v páté minutě Benedikt, který napřáhl až od červené čáry a přes stínícího Štěpáníka překonal brankáře Campisana.

"Vstup do utkání se nám nepovedl. Ze začátku nás hodně podržel Honza Šimara. Byli jsme málo důrazní, ale po čtyřech minutách se to otočilo. Vlétli jsme do zápasu důrazněji, zlepšili jsme pohyb, zjednodušili hru, tlačili se více do brány a dávali góly. Pak už se nám hrálo podstatně líp," řekl asistent trenéra české reprezentace Tomáš Friml.

Fejfarův gól nohou vzápětí sice neplatil, ale ve 14. minutě zvýšil v přesilové hře Štěpáník a ve druhém dějství přidal český tým další čtyři branky. Štěpáník ještě v úniku neuspěl, ale Fejfar už ano. Pak se v početní výhodě prosadil Březina a vzápětí opět skóroval Štěpáník. Před druhou pauzou se zapsal podruhé v utkání mezi střelce i Březina.

Hned po 54 vteřinách třetí patnáctiminutovky se prosadil z dorážky Bacovský a za pouhých devět sekund zvýšil po úniku Soukup. 'Desítku' dovršil díky trefám v 33. a 36. minutě Fejfar, který si tak připsal hattrick. Výsledek ještě vylepšili opět Bacovský a 28 vteřin před koncem Štěpáník, který se zapsal mezi střelce v utkání potřetí a celkově na turnaji popáté.

"Jdeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat a předvádět kvalitní hokejbal, aby chodili lidi. Toužíme zpopularizovat náš sport a ukázat divákům v televizi, že je v České republice i něco jiného než hokej," podotkl útočník Ondřej Březina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih hokejbalového utkání Česko - Itálie

ČR - Itálie 12:0 (2:0, 4:0, 6:0)

Branky: 14., 30. a 45. Štěpáník, 21., 33. a 36. Fejfar, 25. a 30. Březina, 31. a 43. Bacovský, 5. Benedikt, 32. Soukup. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 2835.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články