Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hlavní posádka Dukly dojela na Primátorkách druhá, nadvláda přesto pokračuje

Praha - 103. ročník pražských Primátorek vyhrála kombinovaná posádka Dukly a ČVK Praha a porazila tak elitní posádku Dukly o pouhých 36 setin vteřiny. Zástupci pražské Dukly se tak radovali na slavné regatě na Vltavě už z 37. vítězství v řadě.

Vítězové z řad skifařů v sestavě se šesti Dukláky (Vojtěch Řimák, Antonín Mařík, Ondřej Šams, Adam Štěrbák, Martin Basl a Matyáš Klang), dvěma zástupci Českého veslařského klubu Praha (Jakub Makovička a Jan Lapáček), kteří ale za Duklu ještě loni veslovali, a kormidelníkem Radkem Šumou (Dukla) vsadili na rychlý úvod. A tato sázka jim nakonec také vyšla, byť jen velmi těsně.

Při strhujícím závěru uhájili nečekané vítězství před "čistou" sestavou Dukly, kterou tradičně vedl do boje kormidelník Oldřich Hejdušek. O vítězi nakonec rozhodl až fotofiniš. "A popravdě řečeno - já si myslel, že jsme nakonec dojeli až druzí," přiznal novinářům Klang.

Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského ovládl při neúčasti čtyřnásobného mistra světa Ondřeje Synka potřetí za sebou Michal Plocek z Dukly. "Rozhodlo se v zatáčce, když byl vyloučen Richard Vančo," uvedl Plocek, jenž zvítězil před Vančovým bratrem Matúšem o 16 a půl vteřiny.

Mezi skifařkami byla v boji o Stuhu Podolí nejlepší Kristýna Fleissnerová a obhájila loňské prvenství. Olympijská šampionka na skifu Miroslava Topinková Knapková usedla opět do lodi osmiveslice Slavie a při svém posledním startu před olympiádou v Riu de Janeiro se mohla radovat ze suverénního triumfu. Slávistky s kormidelnicí Sárou Víchovou předčily osmu amerického týmu LA Women's Rowing o téměř 14 vteřin.

Primátorky, veslařská regata v Praze:

Muži: Skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského): 1. Plocek (Dukla) 6:52,80, 2. Vančo (SR) 7:09,30, 3. Suský (Břeclav) 7:14,04. Osma: 1. Dukla/ČVK (Řimák, Mařík, Šams, Štěrbák, Makovička, Lapáček, Basl, Klang, korm. Šuma) 5:24,05, 2. Dukla (Jech, Altman, Paroulek, Andrle, Jirka, Šagr, Podrazil, Helešic, korm. Hejdušek) 5:24,41, 3. Dukla/ČVK (Inger, Šimánek, Láznička, Vajner, Zetek, Valsa, Hájek, Tikal, korm. Klubal) 5:37,96.

Ženy: Skif (O Stuhu Podolí): 1. K. Fleissnerová (Bohemians) 7:57,46, 2. Jurková (Třeboň) 8:01,78, 3. Richterová (Smíchov) 8:08,30. Osma: 1. Slavia Praha (Nováková, Kocianová, L. Antošová, Schejbalová, L. Žabová, Topinková Knapková, Stillerová, Kopecká, korm. Víchová) 6:14,89, 2. LA Women's Rowing (Mitorvicová, Blumbergaová, Klavinová, Thorpová, Vareková, Sobottaová, Novotniková, Reinkortová, korm. Iboldová) 6:28,64, 3. Pardubice (Hyksová, Z. Příhodová, Flamíková, Pleskotová, Vlastníková, Pustějovská, Uhlová, K. Příhodová, korm. Zetek) 7:22,20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články