Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hladový Procházka chce po titulu v Rizinu víc. Na top pětku v UFC bych si troufl, hlásí

Touží po dalších výzvách. Bojovník MMA Jiří Procházka získal historický titul japonské organizace Rizin v polotěžké váhové kategorii a už přemýšlí o budoucnosti. Chce se měřit s těmi nejlepšími, věřil by si i na špičku věhlasné UFC.

Bojovník MMA Jiří Procházka
zdroj: ČTK/PR autor: Barbora Reichová

Šestadvacetiletý Procházka v neděli v Jokohamě porazil v boji o titul Američana Muhammeda Lawala, kterého v třetím kole poslal k zemi a převzal mistrovský pás. Po životním úspěchu ještě nemá přesnou představu, co ho čeká dál. "Chci mířit co nejvýš, utkávat se s těmi nejlepšími. Nezáleží, co přesně se domluví, když proti sobě dostanu kvalitní soupeře," prohlásil.

Tvrdí, že by mohl vítězit i nad šampiony předních světových organizací. "Na šampiona Bellatoru bych si věřil, na šampiona UFC bych ale potřeboval ještě pár zápasů odbojovat. Vím, že bych s ním obstál a dal do toho maximum, ale myslím, že je potřeba se ještě trochu vyzápasit a posunout se dopředu. Na top 5 v UFC bych si ale troufl určitě, už jsem s jedním z nich i trénoval a obstál jsem v pohodě," řekl.

MMA zápasník Jiří Procházka po zisku titulu v japonské organizaci Rizin
zdroj: ČTK/PR autor: Barbora Reichová

Ohledně dalších plánů svého svěřence nemá jasno ani trenér Martin Karaivanov. "Jsme ještě upsaní pod Rizinem, což chceme dodržet. Jsou tam otevření všemu, ale musí to pro ně dávat smysl. Pár variant padlo, spekulovalo se o pár jménech z Bellatoru. Jednou z variant jsou i obhajoby, k těm ale asi v brzké době nedojde," uvedl Procházkův kouč.

Ani on nevyloučil možnost přesunu do UFC, považovanou za nejlepší MMA organizaci světa. "UFC je extraliga, ale v Rizinu jsme teď tři roky pracovali na Jiřího příběhu, což teď vyústilo v zápas s Lawalem. Jeho další kariéra se teď bude vyvíjet krok po kroku. Nejsme zaslepení jen UFC, ale ta varianta je tam taky," dodal Karaivanov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články