Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hilgertovým se v kvalifikaci nedařilo, do semifinále nepostoupily Amálie ani Štěpánka

Praha – Čeští vodní slalomáři vesměs zvládli kvalifikaci na Světovém poháru v Praze bez problémů. Nevydařila se jen kajakářkám Štěpánce Hilgertové a její neteři Amálii. Oproti očekávání neuspěl ani kanoista Vítězslav Gebas. Stoprocentně úspěšné byly naopak české lodě v kategoriích kajakářů, singlekanoistek a deblkanoistů, které postoupily z kvalifikace na první pokus. Přímé přenosy nabízí ČT sport a web ctsport.cz. Semifinálové jízdy sledujte v sobotu od 8:55.

Všichni čeští kajakáři skončili do šestého místa. Nejlepší z nich Vavřinec Hradilek obsadil druhou příčku, bronzový medailista z nedávného mistrovství Evropy Jiří Prskavec po vypuštěném závěru skončil třetí. Ze čtvrté příčky do sobotního semifinále postoupil Vít Přindiš, šestý byl v kvalifikaci Ondřej Tunka. 

Cesta do semifinále v pohodovém tempu

Stříbrný olympijský medailista z Londýna Hradilek v kvalifikaci nestačil jen na Australana Luciena Delfoura. Zaostal za ním o 58 setin sekundy. "Jsem samozřejmě rád, že jsem do trojky. Jízda nebyla stoprocentní, ale je to taková ta kvalifikační jízda. Doufám, že se vyspím a pošetřím energii hlavně na semifinále, kde se bude rozhodovat," řekl Hradilek po závodě. 

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Bronzový medailista z loňské olympiády v Riu Prskavec jel v kvalifikaci pohodovou jízdu od startu do cíle. "Jel jsem přesně to, co jsem si řekl, že pojedu. Takovou klidnou jízdu, vycházelo mi to. Snad v jedné protivodě jsem trošku bouchl zadkem o dno, ale to bylo minimální zpomalení. Věděl jsem, že na postup jedu v pohodě, tak jsem si mohl dovolit to v posledních třech, čtyřech brankách trochu vypustit a do cíle nepádlovat tolik," popsal.

Oba čeští kajakáři kritizovali, že vodní slalomáři mohli před kvalifikací trénovat přímo na kvalifikační trati. "Je to takový, já bych řekl, spíš zoufalý krok ICF. Víceméně tohle bylo před 25 lety a nevidím k tomu žádný důvod. Myslím, že největší umění je sjet tu trať bez toho, abychom ji uměli nazpaměť," láteřil Hradilek. 

Kanoistky rovněž s přehledem

Hned z první kvalifikační jízdy postoupily také všechny kanoistky. Monika Jančová skončila čtvrtá, stříbrná medailistka z nedávného mistrovství Evropy Tereza Fišerová obsadila devátou příčku a Eva Říhová byla čtrnáctá. Z úvodní jízdy do semifinále postupovalo dvacet závodnic.

Jedna jízda stačila na postup kanoistům Václavu Chaloupkovi (6.), Michalu Jáněmu (12.) a Matyáši Lhotovi (13.). Ani z opravy se naopak nepodařilo proniknout do semifinále olympionikovi Vítězslavu Gebasovi.

Monika Jančová
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Kvalifikaci deblkanoí vyhráli bronzoví medailisté z mistrovství Evropy Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Semifinále pojedou i další dvě české lodě: Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň byli v kvalifikaci pátí a Ondřej Karlovský s Jakubem Jáně skončili sedmí. Semifinále pojede všech patnáct deblkanoí, které se přihlásily. Včetně indické posádky, která nasbírala 606 trestných sekund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články