Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hilgertová v přípravě mrzla, ale na konec kariéry nemyslí

Praha – V dubnu jí bylo devětačtyřicet, ale z kajaku se jí pořád nechce. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová si hodlá zlepšit náladu po minulé sezoně. "Byla to pro mě malilinko psychicky hluchá sezona. Měla jsem z ní smíšené pocity a jedna z prvních věcí, která mě napadla, byla, že takhle se mi končit nechce. Chtěla bych končit ani ne tak výsledkově skvělou, ale pocitově líp prožitou sezonou," vysvětlila, kde hledá motivaci.

Přípravu si pochvaluje, i když při ní mrzla v dubnu na Trnávce a v Roudnici nad Labem, kde se pojedou nominační závody o místa v české reprezentaci.  

"Každý týden jsem si říkala, že je to snad poslední týden, kdy je zima. Pak jsem se podívala na předpověď a na další týden byla třeba ještě horší. Mě to docela deptalo. Když jsem nasedala do auta a odjížděla na Trnávku a ve vzduchu poletoval déšť se sněhem, tak jsem neměla úplně radost z pádlování," vzpomínala legenda, která už díky kompenzačnímu cvičení nemá problémy, které ji poslední dva roky limitovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
České slalomáře čeká kvalifikace na MS a ME

U kanálů na Trnávce a v Roudnici nad Labem, kde kvůli domácím nominačním závodům trénovala nejčastěji, navíc chybí zázemí.

"Člověk se převlíká u auta v zimě, přes poledne nemá kam jít, takže neví, co by si v té hospodě přiobjednal, aby tam mohl ještě zůstat v teple a neseděl v těch třech čtyřech stupních v autě u závodiště," popsala zážitky z Trnávky.

Má novou loď. Vzhledem k tomu, že mezinárodní federace po čtyřech letech vrátila minimální hmotnost lodi z osmi kilogramů na devět, se mohla vrátit k oblíbené bílé barvě. Tu jí pro osmikilovou loď výrobci nedoporučovali, protože i barva něco váží. Na zádi má trojky, na špici trojúhelníky jako symbol trojky.

"Trošku to byl impulz letošní třicáté sezony a trošku návrat ke dvěma nejúspěšnějším olympijským závodům, kde jsem startovala v Atlantě s trojkou a v Sydney s třiatřicítkou," vysvětlila Hilgertová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články