Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hilgertová nepojede na mistrovství světa ani Evropy, v kvalifikaci nepostoupila

Želiv (Pelhřimovsko) ‒ Kajakářka Štěpánka Hilgertová se v nominačních závodech nekvalifikovala na mistrovství Evropy ani světa ve vodním slalomu. V třetí kvalifikaci na Trnávce u Želivi dvojnásobná olympijská vítězka nepostoupila do finále a definitivně přišla o šanci dostat se mezi trojici reprezentantek pro vrcholné akce sezony. Tam bude naopak startovat její devatenáctiletá neteř Amálie.

Sport
zdroj: ČT4

Amálii Hilgertové patří v průběžném pořadí nominace třetí příčka za úřadující mistryní světa Kateřinou Kudějovou a Karolínou Galuškovou. Za tři závody nasbírala 25 bodů a před vodními slalomářkami na čtvrté příčce má čtrnáctibodový náskok. Vzhledem k tomu, že za vítězství je 11 bodů a nejhorší výsledek ze čtyř závodů se škrtá, nemůže jí postup uniknout.

Štěpánka Hilgertová nebodovala a klesla na průběžnou sedmou příčku s devíti body. V neděli může bojovat o čtvrtou pozici, která zaručuje účast na prvních třech závodech Světového poháru.

Výkon špatně načasovaný

Devětačtyřicetiletá Hilgertová minulý týden skončila pátá a osmá a na domácí konkurentky ztrácela. Dnes dostala v kvalifikaci padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky číslo 15 a musela jet finále B. "První jízda mi naprosto nesedla, slangově tomu říkáme, že jsem 'nasedla na špatnou vodu'. Jednou z mnoha chyb byla 50 za půlku hlavy v bráně, a ta mě nepustila do finále," uvedla Hilgertová.

Ve finále B měla po bezchybné jízdě lepší výkon než vítězná Galušková, ale celkově byla jedenáctá, za což body do nominace nejsou. Výkon v poslední jízdě ji nicméně potěšil. "Potvrdila jsem si, že to umím, bohužel letos ne v tu správnou chvíli," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Hilgertová a Hradilek se nevešli do nominace na ME a MS

Těžký úkol pro Hradilka

Mezi kajakáři, kde má jistou nominaci bronzový olympijský medailista Jiří Prskavec, si jedno ze dvou volných míst dnešním vítězstvím zajistil Ondřej Tunka. Předstihnout ho v případě nedělní výhry může jen Vít Přindiš, na kterého bude ještě zezadu útočit stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek.

Páté místo ve třetím nominačním závodě singlkanoistů stačilo k postupu olympionikovi Vítězslavu Gebasovi, kterého mohou předstihnout maximálně dva konkurenti. Na průběžném druhém místě je Michal Jáně, o třetí příčku se dělí Lukáš Rohan a Matyáš Lhota. Výhodnější pozici má juniorský mistr Evropy a vicemistr světa z loňského roku Lhota, který v prvním závodě nepostoupil do finále. K vítězství z minulého týdne dnes přidal druhou příčku. Na rozdíl od Rohana se ještě může dostat i před Gebase.

Nadvládu mezi kanoistkami potvrdila třetí výhrou Tereza Fišerová. Mezi deblkanoisty podruhé zvítězili Ondřej Karlovský a Jakub Jáně, kteří za sebou nechali největší konkurenty Jonáše Kašpara a Marka Šindlera. Tyto dvě posádky mají jistou nominaci na ME a MS.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články