Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hermannová se Slukovou si zahrají v semifinále ME ve volejbalu

Biel - Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve švýcarském Bielu pokračuje dalšími zápasy. Český pár Barbora Hermannová a Markéta Sluková postoupil už do semifinále. Ve čtvrtfinálovém souboji Češky vyřadily holandský pár Meppelinková - Van Ierselová ve dvou setech 21:17 a 21:16.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Sluková s Hermannovou se dostaly v Bielu do skvělé formy. Po bilanci ve skupině dvou výher a jedné prohry, a to s obhájkyněmi zlata Ludwigovou a Walkenhorstovou z Německa, vyhrály v play-off i potřetí a čeká je semifinále. Jejich soupeřkami budou další Němky, třetí nasazené Karla Borgerová a Britta Bütheová.

"Rozehrály jsme se, daří se nám a jsem ráda, že se nám daří zúročit předchozí práce," řekla Sluková. Čtvrtfinále proti turnajovým dvojkám Meppelinkové a Van Ierselové začalo za deště, ale ten už v půlce setu ustal, a od té chvíle Češky zlomily dlouho vyrovnaný stav. Tříbodový náskok v koncovce proměnila Hermannová blokem ve výhru 21:17.

I když mají české beachvolejbalistky za sebou jen devět společných měsíců, nenechaly se vyvést z míry ani za nepříznivého stavu na začátku druhé sady. Nizozemky vedly ještě 10:7, ale pak je přepadla bezradnost. V útoku buď narazily na blok Slukové, nebo netrefily hřiště. Češky odskočily na 17:12 a po dotaženém obratu mohly slavit postup.

"Na začátku druhého setu jsme udělaly spoustu chyb na servisu, bylo to na úkor toho, že jsme chtěly riskovat. Pak jsme šly za menším rizikem, na druhou hráčku a podařila se nám obrana," řekla Sluková. "Nizozemky jsou výborný tým, mají spoustu světových medailí. Evidentně jim nesedíme, ale dobře pro nás," dodala Sluková.

Sluková byla na ME dosud nejlépe pátá před dvěma lety v Cagliari s Kristýnou Kolocovou. S Hermannovou v Bielu dosáhly na největší společný úspěch po triumfu na Světovém okruhu v říjnu v Antalyi. Medailové zápasy jsou na programu v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články