Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Kapverd kontumačně prohráli kvůli covidu s Německem, to tak slaví postup

Nedělní utkání Kapverd s Německem na házenkářském mistrovství světa v Egyptě bylo kvůli koronaviru v africkém týmu odvoláno. Němcům tak připadla bez boje kontumační výhra 10:0 a po druhém vítězství mají jistý postup ze skupiny.

Kapverdský házenkář Leandro Semedo
zdroj: Reuters autor: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Zrušení zápasu bylo pravděpodobné už v sobotu, kdy bylo jasné, že Kapverdy nemají kvůli výskytu covidu-19 v týmu dostatečný počet hráčů k utkání. Nováčkovi na světové scéně zbylo devět hráčů s negativním testem, k sehrání zápasu je potřeba deset hráčů včetně jednoho brankáře.

Zápas skupiny A v Gíze se měl hrát v 18:00, o jeho zrušení oficiálně rozhodla mezinárodní federace IHF dnes ráno.

Kapverdy prohrály úvodní duel na turnaji v pátek s Maďarskem 27:34, a navzdory druhé porážce ještě vyřazeny nejsou. Pokud se jim podaří tým doplnit dodatečnými hráči z původního širšího výběru, kteří budou mít po příletu do Egypta negativní výsledek PCR testu, budou moci v úterý nastoupit k třetímu duelu ve skupině proti Uruguayi. Do další fáze postupují z čtyřčlenných skupin tři mužstva.

Šampionát provázely problémy s koronavirem už před jeho začátkem. Kvůli množství nakažených v týmu se krátce před startem turnaje vzdaly účasti Česko a USA, které nahradily výběry Severní Makedonie a Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články