Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Gymnastky USA triumfovaly na MS

Tokio - Americké gymnastky vyhrály na mistrovství světa v Tokiu po čtyřech letech soutěž družstev. Rok před olympijskými hrami vyslaly soupeřkám varování i bez zraněné hvězdy Alicie Sacramoneové. Američanky porazily o čtyři body ruské družstvo, jež obhajovalo zlato z loňského šampionátu. Bronz získala Čína. Finále družstev mužů je na programu ve středu.

Vítězné družstvo amerických gymnastek
zdroj: ČTK/AP

Kapitánka amerického družstva z olympijských her v Pekingu a mistryně světa na přeskoku Sacramoneová si ve čtvrtek při tréninku přetrhla Achillovu šlachu. Přesto zlatou medaili dostane, protože ji vedení týmu ponechalo na soupisce. Pro třiadvacetiletou rodačku z Bostonu je to desátá medaile ze světových šampionátů, tolik cenných kovů dosud žádná americká gymnastkou v historii MS nezískala.

"Ani nedokážu popsat, jak jsem na vás všechny pyšná," vzkázala svým kolegyním z amerického družstva na Twitteru Sacramoneová, která překonala rekordní medailovou bilanci Shannon Millerové a Nastii Liukinové.

"Alicia je duchem i srdcem pořád tady s námi," uvedla Aly Raismanová, která měla při absenci Sacramoneové v mladém americkém týmu jako jediná zkušenosti z MS. "Vyhrály jsme pro ni. Zaslouží si to zlato a my jsme rády, že jsme ho pro ni získaly," řekla tréninková partnerka Sacramoneové. Ta v pondělí podstoupila operaci zraněné achilovky, po které ji čeká pětiměsíční pauza.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články