Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Gymnasta Jessen se kvalifikoval na olympijské hry

Rio de Janeiro - Česká sportovní gymnastika bude mít svého zástupce na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V kvalifikaci v dějišti srpnových her uspěl devatenáctiletý David Jessen, který v sobotu obsadil ve víceboji 32. místo výkonem 84,533 bodu. Suverénním vítězem se stal úřadující mistr Evropy Ukrajinec Oleg Vernjajev, jenž vyhrál součtem 92,107 s náskokem téměř 3,5 bodu. Ve středu a ve čtvrtek budou usilovat v Riu o olympijskou nominaci moderní gymnastky včetně Moniky Míčkové.

"David mně udělal velkou radost, odvedl vynikající výkon. Dopustil se pouze jediné hrubé chyby v závěru sestavy na koni našíř. Zatím jsme spolu nemluvili, jen jsem mu poslal gratulaci," řekl trenér českých reprezentantů Oldřich Otava, který vkládá do Jessena velké naděje.

"Tajně počítám s tím, že by se mohl na olympiádě dostat do čtyřiadvacetičlenného finále ve víceboji. Má sestavy na všech nářadích dobře vyladěné," dodal Otava, jenž před kvalifikací v Riu uhodl i Jessenův konečný bodový součet.

Pro gymnasty, kteří neuspěli na loňském mistrovství světa v Glasgow, byla sobotní soutěž jedinou možností probojovat se na olympiádu. Jessen, který je synem bývalé úspěšné reprezentantky Hany Říčné, si vedl nejlépe na hrazdě, na níž skončil šestnáctý.

Rodák z Brna, který strávil velkou část života s rodiči v Pensylvánii a má i americké občanství, se nyní připojí k reprezentačnímu týmu před mistrovstvím Evropy v Bernu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články