Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Gaultier má na dosah jubilejní desátý evropský titul

Praha - Úřadující světový šampion ve squashi Grégory Gaultier se na mistrovství Evropy v Praze dostal do finále a má na dosah jubilejní desátý titul. V semifinále Francouz porazil krajana Lucase Sermeho 3:0 na sety a jeho soupeřem ve finále bude Španěl Borja Golán. Přímý přenos ze závěrečného dne evropského šampionátu sledujte v sobotu od 10:00 exkluzivně na webu ČT sport.

Grégory Gaultier
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

O titul v ženské soutěži si zahraje Francouzka Camille Sermeová s Belgičankou Nele Gilisovou. O páté místo bude bojovat česká hráčka Anna Sermeová s Francouzkou Coline Aumardovou.

Gaultier, druhý hráč světového žebříčku PSA, na turnaji v Praze zatím neztratil ani set. "Proti Lucasovi to byl opravdu těžký zápas. Nyní se soustředím na to, abych vybojoval svůj desátý evropský titul. Bylo by skvělé ho získat v Praze před svojí rodinou," prohlásil Gaultier, který už pět let žije v Praze a s Veronikou, sestrou českého squashisty Jana Koukala, má syna Nolana.

Gaultiera čeká třetí nasazený Golán, s kterým má vysoce pozitivní bilanci. Ve finále ME Španěla porazil už třikrát. "Od juniorů jsem s ním vyhrál jenom jeden zápas a minimálně pětadvacet prohrál. Rád bych zvítězil podruhé," prohlásil Golán.

První nasazená Francouzka Sermeová prošla bez ztráty setu do finále. V něm bude proti Belgičance Gilisové usilovat o pátý titul. Šestá hráčka světového žebříčku si turnaj v Praze pochvaluje. "Hraje se mi tady dobře. Mým cílem je vyhrát a přidat do sbírky pátý titul. Proti Nele to ale nebude lehké, je to nebezpečná soupeřka," uvedla Sermeová.

Nejlepší umístění na mistrovství Evropy v Praze získá z domácích hráčů Anna Sermeová, švagrová Camille Sermeové. Po výhře nad Rakušankou Birgit Coufalovou 3:1 na sety se utká o páté místo s Francouzkou Aumardovou, druhou nasazenou hráčkou.

Mezi muži Koukal po vyřazení ve čtvrtfinále další zápasy skrečoval kvůli zranění a bude mu patřit osmá pozice. Do první desítky se probojovala také Tereza Svobodová, která se utká s Lotyškou Inetou Mackevicaovou o 9. příčku. O stejnou pozici si zahrají i dva Češi Ondřej Uherka a Martin Švec.

Je nám líto, video expirovalo.
Francie bude mít zastoupení v obou finále ME ve squashi
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články