Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gardavský září v Kaprunu, v superkombinaci vybojoval stříbro

Kaprun - Druhý závod, druhá medaile. Bilance českého reprezentanta Jana Gardavského je na světovém šampionátu v travním lyžování impozantní. Po titulu ze superobřího slalomu získal opavský rodák další cenný kov. V superkombinaci totiž nestačil pouze na Lorenza Grittiho z Itálie, který zvítězil s náskokem dvou setin. Adéla Kettnerová přidala ke včerejšímu zlatu čtvrté místo, totožného umístění dosáhl i Martin Barták.

Jan Gardavský
zdroj: Travní lyžování / facebook

Do slalomu vstupoval Gardavský z průběžně druhé pozice. "Jel jsem na stoprocentní riziko. V dolní pasáži jsem v jedné bráně udělal chybu, která mě asi stála zlato. Na mokrém povrchu mi ujely lyže a zabrzdil jsem. Pokud bych ale nejel takhle na hraně, tak bych nemusel na bedně vůbec stát. Dvě setiny jsou sice hrozně málo, ale zpětně mě to nemrzí," popsal.

Na rozšířeném pódiu ho doplnil juniorský suverén Barták, jenž se po dvou vyrovnaných jízdách musel spokojit s nepopulární "bramborou". "Super-G nebyl ideální. Po skoku byla hodně zatočená pasáž a já jsem tam byl pozdě. Ale stejně jsem za to čtvrté místo hrozně rád," radoval se Barták, majitel 4 zlatých medailí z nedávného MSJ.

Kettnerová naopak stála po super-G ještě o příčku výš než Gardavský a do slalomu nastupovala jako vedoucí závodnice. "Na startu na mě dolehla nervozita, najednou jsem chtěla prostě dojet. Přesto jsem si myslela, že to bude na placku stačit, ale ještě není všem dnům konec. Čekají nás ještě dvě disciplíny," řekla k dalšímu programu šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Gardavský si v superkombinaci dojel pro stříbro z MS
Zdroj
ČT sport, czech-ski.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články