Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fuksa získal titul z mistrovství Evropy také na pětistovce

Mantes la Jolie (Francie) – Rychlostní kanoista Martin Fuksa po pátečním triumfu na kilometru vyhrál na mistrovství Evropy v kategorii do 23 let také závod na neolympijské poloviční trati. Ve francouzském Mantes la Jolie ještě čeká boj o medaile na dvoustovce, která se na olympijských hrách jezdí od Londýna 2012.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Fuksa v pátek porazil o více než sekundu Olega Tarnovského z Moldavska a navázal na loňské dva tituly z mistrovství Evropy seniorů. Stejného soupeře zdolal i dnes ve finále kategorie C1 o 449 tisícin. Na kilometru i na pětistovce tak Fuksa vyhrál ME do 23 let potřetí za sebou, ve sbírce má rovněž juniorský titul mistra světa z roku 2011 na 500 m.

Fuksa finále od začátku kontroloval. "Jel jsem hlavně na sebe, nekoukal jsem se na soupeře. Snažil jsem se ve druhé polovině zrychlit. V závěru jsem docela dost tuhl," řekl jednadvacetiletý kanoista, kterého čeká ještě finále dvoustovky. Na tu se však nespecializuje. "Zlato se na dvoustovce na sto procent nepovede. Kdybych měl medaili, byla by to paráda. Budu se snažit," dodal.

Na stupně vítězů se dostal také kanoista Karel Palma, který skončil třetí mezi juniory na dvoustovce. Češi obsadili také tři čtvrtá místa – kanoisté Kryštof Hájek s Palmou na deblkánoi na pětistovce, na stejné trati kajakářský mistr Evropy mezi juniory na kilometru Tomáš Veselý a kajakář Jakub Špicar na pětistovce v kategorii do 23 let, kterému k medaili chyběly dvě setiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články