Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fuksa na úvod Světového poháru vyhrál v Portugalsku na kilometru

Montemor-o-Velho (Portugalsko) – Rychlostní kanoista Martin Fuksa vyhrál na úvodním SP v Montemoru-o-Velho závod na kilometrové trati. Druhého Moldavana Olega Tarnovského porazil o více než jedenáct sekund. Úřadující olympijský vítěz a mistr světa Němec Sebastian Brendel byl diskvalifikován.

Kanoista Martin Fuksa
zdroj: REUTERS autor: Murad Sezer

Fuksa si první místo hlídal podle plánu hned od začátku. "Rozhodli jsme se tak podle rozjížďky, ve které jsem viděl, že do mě Brendel šel a chtěl mě předjet. Tak jsem si říkal, že jediná cesta bude nahulit to od začátku, i když to v závěru bude víc bolet," popsal Fuksa taktiku. Devětadvacetiletý Brendel dojel na druhém místě s odstupem 2,080, nakonec byl ale diskvalifikován kvůli tomu, že jeho loď byla o 20 gramů lehčí, než dovolují pravidla.

"Brendela neporazíte každý den. Je to povzbuzení do dalších tréninků a práce. Ukázalo se, že ani tříměsíční tréninkové manko kvůli vojenskému přijímači se mnou nic velkého neudělalo, že jdu správnou cestou. Doufám, že to tak bude pokračovat dál směrem k mistrovství světa v Račicích," řekl Fuksa.

Fuksa v Portugalsku nastoupí ještě na dvoustovce a představí se i na deblkanoi. V ní poprvé na velké mezinárodní akci zaklekne s mladším bratrem Petrem a společně pojedou pětistovku.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa zazářil na SP v Portugalsku

Fuksa mladší spolu s Danielem Kořínkem obsadil páté místo na kilometru deblkanoí. Kanoistka Jana Ježová skončila na pětistovce čtvrtá, na stupně vítězů ztratila více než čtyři sekundy.

Z odpoledního semifinálového programu postoupil kajakář Filip Šváb na dvoustovce do nedělního finále A. Dvojnásobný olympijský medailista z her v Riu Josef Dostál naskočí do SP stejně jako řada dalších závodníků ze světové špičky až za týden v maďarském Szegedu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články