Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Fuksa i čtyřkajak před OH získali domácí tituly na kilometru

Račice -  Martin Fuksa i čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba potvrdili roli favoritů a získali domácí tituly v rychlostní kanoistice na trati 1000 metrů. Víkendový šampionát v Račicích je pro olympijské posádky posledním soutěžním testem před startem v Riu de Janeiro. Mistrovské boje vynechávají jen deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa ovládl kilometrovou trať na republikovém šampionátu

Fuksa zvítězil s více než pětisekundovým náskokem na Radka Miškovského a brousí si zuby na tituly i z pětistovky a sprinterské dvoustovky. "Táta má sedmdesát titulů, tak je potřeba ho dohnat. Teď jsem na šestadvaceti, snad tu získám ještě dva a dost let mě ještě čeká," uvedl Fuksa.

Olympijský čtyřkajak nechal za sebou o necelých pět sekund posádku do 23 let Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Jakub Zavřel, Radek Šlouf. "Byl to ostrý trénink. Zvládli jsme jet naplno. Akorát v traťovém tempu se v lodi musíme ještě víc sjet," řekl Dostál. "Jízda to špatná nebyla. Splnili jsme asi největší úkol, že nás závod bolel. Jsme teď v nejtěžší fázi tréninku, je tam trochu únava," dodal Havel. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články