Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fuksa a Veselý brali ve Francii evropské tituly

Mantes la Jolie (Francie) – Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili si na ME juniorů a závodníků do 23 let vyjeli čeští rychlostní kanoisté. Kanoista Martin Fuksa zvítězil v kategorii do 23 let, kajakář Tomáš Veselý vyhrál mezi juniory a český úspěch pak podtrhli stříbrnou medailí i junioři Jakub Zavřel a Filip Skládal na deblkajaku.

Fuksa dál potvrzuje, že je velkým talentem a nástupcem Martina Doktora, dvojnásobného olympijského vítěze. Ve finále porazil o více než sekundu Olega Tarnovského z Moldavska a navázal na loňské dva tituly z mistrovství Evropy seniorů. Na kilometru vyhrál ME do 23 let potřetí za sebou, ve sbírce má i juniorský titul mistra světa z roku 2011 na 500 m. 

"Probíhalo to docela hladce. Jsem docela překvapený, jak to šlo snadno. Jel jsem si to svoje a v závěru mi nikdo nestačil, což byla paráda," pochvaloval si Fuksa. "Očekávání ode mě bylo velké. Startovat s tím, že musím vyhrát, není lehké. Obhajovat titul je tisíckrát těžší, zvlášť když je to potřetí. Tohle bylo nejhorší překonat," uvedl. "Jsem rád, že jsem to dokázal, jsem hodně spokojený. Jelikož chci být ve všem nejlepší, nerad prohrávám," řekl.

Veselý porazil ve finále Dána Mortena Graversena o šest desetin díky finiši. "Říkal jsem si, že ostatní určitě pojedou první pětistovku o hodně rychleji než já, ale očekával jsem, že zpomalí dřív. Bylo to pro mě dost stresující až do konce," uvedl sedmnáctiletý závodník. "Teď budu mít i na mistrovství světa zlaté ambice, to je jasné. Jezdím rychleji, umím vydržet tempo lépe než minulý rok, můžu víc přidat na začátku, což je pro mě výhoda," řekl Veselý.

Zavřel se Skládalem se postarali o nečekanou medaili. "V tréninku i ve vyřazovacích jízdách se většinou trápili, ale zrovna v tom nejdůležitějším závodě jim to opravdu technicky sedlo. Ve druhé části závodu to Kubovi s Filipem jelo jako asi ještě nikdy," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články