Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotograf Ondřej Pýcha pokřtil knihu o sportovcích

Praha - Říká se, že za svou fotografickou kariéru nefotil snad jen dvě české sportovní hvězdy - Jaromíra Jágra a Ondřeje Banka. A fotograf Ondřej Pýcha přetavil svůj dobrý vztah se sportovci i do nové knihy lakonicky nazvané Sportovci.

"Jsou bezprostřední a v dobrém smyslu jsou jak muži, tak ženy zvyklí být přesní. To, co se řekne, vždy platí," vysvětluje Pýcha, jak se mu se sportovci komunikuje.

V nové knize nechybí netradiční portréty mnoha českých špičkových hvězd, portrét zde má ale i slovenská fotbalová hvězda Marek Hamšík. Některé už Pýcha fotil poněkolikáté, například Radka Štěpánka. "Každý sportovec má nejradši ty fotografie, kde má medaili nebo pohár v ruce, ale každé takové focení je vždy obrovské zpestření," líčí Štěpánek.

A proč se Pýcha zatím nikdy nedostal k tomu, aby vyfotil Ondřeje Banka a Jaromíra Jágra? "Vůbec ho neznám, ale byl mi vždycky sympatický. Líbí se mi jeho kamikaze přístup, je to týpek," říká Pýcha o Bankovi v rozhovoru pro MF Dnes. "Nedotáhli jsme to. Asi se mu nechtělo. Bylo pár lidí, které jsem nefotil a chtěl jsem je v knize mít, aby byla ucelenější."

Přemlouvat podle svých slov nechtěl ani Jaromíra Jágra. "Já si na lidi hodně věřím, ale když někdo nechce, tak za tři minuty nedáte nikoho. Indiáni říkali, že jim berete duši. Nemůžu nikomu zazlívat, že není vstřícný. To byl i důvod, proč jsem netlačil na Jaromíra Jágra. Tušil jsem, že mě odmítne, což se stalo," popisuje Pýcha.

Zdroj
ČT sport, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články