Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále týmů na ME bude i s českými gymnastkami, na nářadích ale neuspěly

České reprezentantky postoupily na mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Mersinu z pátého místa do sobotního finále družstev. Na nedělní finále na jednotlivých nářadích Češky v Turecku nedosáhly. Nejblíže byla Dominika Ponížilová, desátá na přeskoku, nedařilo se olympioničce pro Tokio Anetě Holasové.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalný obsadil na ME páté místo na přeskoku

Družstvo ve složení Ponížilová, Holasová, Sabina Hálová, Magdaléna Coufalová a Natálie Brabcová získalo v kvalifikaci 142,229 bodu. Z osmi týmů v soutěži postupilo do finále šest, nejlepší byly favorizované Rumunky (159,496).

Na rozdíl od mužů, kteří měli minulý týden v Mersinu ve finále na přeskoku Ondřeje Kalného, jenž byl nakonec pátý, se ženy mezi osmičku nejlepších na žádném nářadí neprobojovaly. Česká naděje Holasová, jež má jistou účast na OH v Tokiu, dnes byla čtrnáctá na přeskoku a šestnáctá na kladině.

V Mersinu, který jako pořadatel zaskočil po odstoupení Baku, chybějí kvůli pandemii koronaviru reprezentantky řady silných států, jako je Rusko, Nizozemsko, Británie, Francie nebo Švýcarsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články