Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Finále kombinace bez Ondry nejlépe sedlo Narasakimu. Japonec bral na MS druhé zlato

Lezecká kombinace bude mít na olympijských hrách příští rok velkou premiéru a mezi hlavní favority na zlato bude patřit Tomoa Narasaki. Japonský sportovní lezec o tom přesvědčil na končícím mistrovství světa v Tokiu, kde v této disciplíně nenašel konkurenta. Finále se odehrálo bez Adama Ondry, jenž překvapivě vypadl už v kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Narasaki ovládl na MS lezeckou olympijskou kombinaci

Narasaki v závěrečné disciplíně šampionátu v Hačiodži zvítězil před obhájcem titulu Rakušanem Jakobem Schubertem. Japonec navázal na týden starý triumf v boulderingu, v němž má titul již z roku 2016.

Právě v boulderingu nenašel stejně jako v kombinaci přemožitele, k tomu přidal druhé místo v rychlosti a lezení na obtížnost. Se čtyřmi body zvítězil jednoznačně před Schubertem (35 bodů) a Kazacham Rišatem Chajbullinem, který žije v Česku.

Ve finále chyběl český reprezentant Adam Ondra, který měl obhajovat druhé místo z loňského šampionátu v Innsbrucku. V kvalifikaci však mistr světa v lezení na obtížnost po technické chybě ve své parádní disciplíně skončil až osmnáctý a přišel o šanci kvalifikovat se v Hačiodži na olympijské hry. O účast v Tokiu bude muset usilovat dodatečně v listopadu na závodech v Toulouse.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články