Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Evropský rekordman Bousquet vyhrál na ME kraulovou padesátku

Budapešť - Vítězem plaveckého sprintu se na mistrovství Evropy v Budapešti stal Francouz Frédérick Bousquet. Finále kraulové padesátky dnes evropský rekordman vyhrál v čase 21,49 sekundy, kterým o dvě desetiny porazil stříbrného Švéda Stefana Nystranda. Další titul si pak Bousquet připsal jako člen vítězné polohové štafety Francie.

Frederick Bousquet
zdroj: ČTK autor: AP Photo/Michael Sohn

Kraulovou padesátku žen pro sebe rozhodla s podobným náskokem Švédka Therese Alshammarová a získala na ME druhé zlato. Nejkratší prsařské trati suverénně dominovala favorizovaná Ruska Julija Jefimovová, která zvítězila bezmála o vteřinu.

Maďarští fanoušci slavili nejprve dvojnásobný triumf motýlkářek, za vítěznou Katinkou Hosszuovou si pro stříbro z dvoustovky doplavala Zsuzsanna Jakabosová. Stejně potom dopadla i dlouhá polohovka, kterou vyhrál László Cseh před Davidem Verrasztem.

Čeští plavci neměli v závěrečném finálovém bloku zastoupení, nejlepším výsledkem na ME tak zůstalo sedmé místo Simony Baumrtové na znakařské dvoustovce. Do finále postoupila ještě Barbora Závadová, osmá v polohovém závodu na 400 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články