Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Evropský halový šampionát juniorek vyhrály pozemkářky Ruska, Češky páté

Praha - V Praze o víkendu vyvrcholil program evropského šampionátu v pozemním hokeji juniorek. České reprezentantky odsoudily úvodní dvě prohry pouze k utkání o páté místo. Kontinentální titul získaly Rusky.

Je nám líto, video expirovalo.
České juniorky skončily na ME v halovém hokeji páté

České pozemkářky prohrávaly se Švýcarkami od šesté minuty po trefě Tamary Tröschové. Stejně jako v celém turnaji se Češky po špatném začátku zlepšily. Skóre otočily ve druhém poločase po trefě Anny Kolářové. Pro teprve šestnáctiletou hráčku to byl desátý gól na turnaji. "Měl to být lehký soupeř, ale museli jsme přitvrdit, a to se nám vyplatilo," uvedla Kolářová. Česko porazilo Švýcarsko 3:1 a na domácím mistrovství Evropy obsadilo páté místo.

Polské obhájkyně titulu snižovaly ve finále proti Ruskám třicet vteřin před koncem na 3:4. Rusky měly však ve svých řadách Valerii Borisovou, která svým pátým finálovým gólem rozhodla. Pozemní hokejistky Ruska porazily Polky 5:3 a získaly evropské zlato.

Mistrovství Evropy juniorek v halovém pozemním hokeji v Praze:

Finále: Rusko - Polsko 5:3 (2:0), o 3. místo: Rakousko - Turecko 4:1 (3:0), další pořadí: 5. Česko, 6. Bělorusko, 7. Švýcarsko, 8. Slovensko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články