Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dvojskif Fleissnerová, Antošová postoupil do finále ME

Brandenburg - Dvojskif Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová postoupil na veslařském mistrovství Evropy v Brandenburgu do finále. České reprezentantky využily menšího počtu startujících v kategorii a z druhé pozice v úvodní rozjížďce si zajistily místo v medailových bojích. Další tři české posádky v čele se skifaři Ondřejem Synkem a Miroslavou Topinkovou-Knapkovou postoupily do semifinále.

Synek i Knapková vstoupili do šampionátu výhrami; Knapková získala i cenný skalp Bělorusky Jekatěriny Karstenové, která se v olympijském roce rozhodla vrátit na skif. Přímý postup do semifinále si zajistila také dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil.

Zbývající čtyři české posádky, které uspěly, do semifinále postoupily z oprav. Svůj dopolední nezdar dokázali napravit skifař lehkých vah Milan Viktora, dvojskif Matyáš Klang, Michal Plocek i dvojskify leh vah Tereza Kociánová, Anna Žabová a Martin Slavík s Janem Vetešníkem.
 
Zbývajících pět českých lodí, které na ME startují, čekají sobotní opravy. V ten samý den jsou na programu i semifinálové jízdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články