Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dva slepené góly rozhodly. Češi postoupili přes Indy do semifinále

Pardubice – Čeští hokejbalisté měli namále a vypadalo to, že Indové dosáhnou na semifinále místo nich. Dvěma brankami v rozmezí devíti vteřin ale Češi zápas otočili a nakonec zvítězili 3:1. Rozhodující branku vstřelil Jan Bílý. Český tým si tak na domácím světovém šampionátu zahraje semifinále, ve kterém se střetne se Slovenskem.

Jan Bílý
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Dvě třetiny se hrálo bez branek, v té třetí padly čtyři. Český tým měl sice od začátku navrch, ale dlouho ztroskotával na brankáři Toorovi. Na přelomu druhé a třetí třetiny se Indové ubránili i při velkém tlaku při dvouminutovém oslabení tří proti pěti a s přibývajícími minutami byli stále nebezpečnější. Ve 41. minutě se po Chimově dorážce dočkali i vedení.

Následně ale Češi vyrovnali z přesilovky. Thoor nezachytil po předchozí vyražené střele balónek ve vzduchu a Wróbel jej poslal do odkryté branky. Thoor se podepsal i pod druhý gól. Po nahození hned po vhazování míček špatně odvrátil hokejkou a zpoza branky jej překvapil Bílý. Pak ještě trefil Pospíšil tyč a šest vteřin před koncem skóroval do prázdné branky znovu Bílý.

"Neuvěřitelná radost, kterou sdílíme s pěti tisíci fanoušky. Nic takového jsem nikdy nezažil. Celý turnaj mi to tam nepadalo, teď to bylo se štěstím," říkal dvojnásobný střelec Bílý. "Po indickém gólu jsme byli dole, ale trenéři nás namotivovali. Teď slavíme," dodal. 

Se Slovenskem si Češi zopakují semifinále z minulého šampionátu, kde nakonec získali bronz. "Se Slovenskem jsou vždycky vyhrocené zápasy, jednou vyhrajeme my, jednou oni. Bude to vyrovnané, ale my hrajeme doma a uděláme vše pro to, abychom zvítězili," dodal Wróbel. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Řecko, které překvapivě porazilo Spojené státy americké 4:3 v prodloužení, s lepším z duelu mezi Kanadou a Švýcarskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující pasáž utkání Česko – Indie

ČR - Indie 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Branky: 42. a 45. Bílý, 42. Wróbel - 41. Chima. Rozhodčí: Kralovič, Valachovič (oba SR). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4932.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články