Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dva roky do Her v Riu. Brazilci ujišťují: Vše zvládneme včas

Rio de Janeiro – Přesně za dva roky tam, kde před necelým měsícem vyvrcholilo fotbalové mistrovství světa, tedy na stadionu Maracaná, začnou letní olympijské hry. Rio de Janeiro hlásí, že se vše bude připraveno včas.

Je nám líto, video expirovalo.
Rio dva roky před OH: Všechno stihneme

Už před světovým šampionátem ve fotbale panovaly obavy, jestli pořadatelská země vše stihne. Tehdy Brazílie očekávala příjezd 750 sportovců, při olympijských hrách jich bude patnáct tisíc. Plus dalších osm set tisíc fanoušků. Navíc ještě v dubnu označil viceprezident olympijského výboru brazilské přípravy za nejhorší.

Brazilští organizátoři však zůstávají optimističtí. "Na olympiádu se dívám se stejnou jistotou jako na mistrovství světa ve fotbale. I přes určitý hněv a skepsi mám k organizaci naprostou důvěru. Všechno zvládneme včas," ujistil náměstek brazilského ministra sportu Luis Fernandes.

Z příprav mají těžit i místní obyvatelé. V centru se dočkají nových dopravních linek, muzeí, výškových budov, ale i zeleně. Celkové investice prý překonají 17 miliard dolarů. "Ještě nikdy v historii olympijských her jejich pořádání tak pozitivně neovlivnilo hostitelské město, jako to bude Riu," prohlásil starosta Ria de Janeira Eduardo Paes.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články