Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Druhá kanoistka Evropy se válců ve vodě nebojí, proletím to, říká

Tacen (Slovinsko) – První velký zářez mezi dospělými udělala na mistrovství Evropy v Tacenu kanoistka Tereza Fišerová. Teprve devatenáctiletá vodní slalomářka, která závodí i na kajaku, získala stříbrnou medaili.

Kanoistka Tereza Fišerová
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavlíček Luboš

Velkou zásluhu na jejím úspěchu má přestup do Dukly Brandýs nad Labem, kde juniorská mistryně světa trénuje s muži. Z druhého místa byla nadšená. Nebýt chyby ve druhé brance, mohla přitom pomýšlet i na titul.  

Formu ukazovala už před šampionátem, když vyhrála tři ze čtyř nominačních závodů. "Velký podíl má můj trenér. Přestoupila jsem do Dukly, Lukáš si mě vzal pod svá křídla a je super trénovat s klukama. To mi hrozně pomohlo. A teď je to vidět," konstatovala svěřenkyně Lukáše Kubričana.  

Kouč jí také věřil. "Říkal, že když pojedu svou hezkou jízdu, mohlo by to klapnout. Ale je těžké udržet celou dobu koncentraci a zajet to. Naštěstí až na tu dvojku se to povedlo, to je úžasný pocit," vrátila se k chybě krátce po startu.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Terezy Fišerové na ME

A jak jí seděla obtížná trať? "Ona to je docela těžká voda a já mám výhodu v tom, že se nebojím válců. Je mi to v podstatě jedno, pádluju rychle, proletím to," řekla. 

Kanoistky s největší pravděpodobností v olympijském programu Her v roce 2020 v Tokiu vystřídají deblkanoisty. To dává Fišerové novou motivaci. "Ten singl mě začíná víc bavit, a když se k tomu přidala ta olympiáda, je to pro mě jako kajak. Nebo ještě lepší," uvažovala nahlas úspěšná maturantka, která se nyní chystá studovat na ČVUT.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články