Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dostál vyhrál poprvé anketu Českého svazu kanoistiky

Olomouc - Mistr světa v rychlostní kanoistice Josef Dostál vyhrál anketu o nejlepšího sportovce Českého svazu kanoistiky. Světový šampion na singlkajaku v olympijské disciplíně 1 000 metrů a člen úspěšného čtyřkajaku převzal ocenění na slavnostním večeru v Olomouci.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostál ovládl anketu o sportovce Českého svazu kanoistiky

Anketa potřetí za sebou hledala nejlepšího sportovce všech sekcí kanoistiky, do té doby byl vyhlašován pouze kanoista roku z vodního slalomu a sjezdu na divoké vodě. Ve společném hlasování trenérů a funkcionářů dosud kraloval slalomář Vavřinec Hradilek.

"Uplynulý rok pro mě byl překvapivý v dobrém i špatném. Na mistrovství Evropy jsem se v uvozovkách potopil, ale mistrovství světa bylo skvělé - jak na singlu, tak na čtyřkajaku, se kterým jsme zajeli světový rekord," řekl Dostál.

Kategorii jednotlivců vyhrál před kolegou z reprezentace, kanoistou Martinem Fuksou, stříbrným a bronzovým medailistou z MS. Třetí skončil vodní slalomář Jiří Prskavec, jenž obhájil titul mistra Evropy a byl na stupních vítězů i na evropském a světovém šampionátu do 23 let.

Nejlepší posádkou jsou potřetí v řadě Daniel Havel, Lukáš Trefil, Dostál a Jan Štěrba, evropští a světoví šampioni na čtyřkajaku. V kategorii juniorů vyhrála všestranná Martina Satková - kajakářka, kanoistka, závodnice ve slalomu i sjezdu, která získala například stříbrnou medaili na olympijských hrách mládeže.

Kanoista roku 2014, anketa Českého svazu kanoistiky:

Jednotlivci: 1. Dostál (rychlostní kanoistika, K1), 2. Fuksa (rychlostní kanoistika, C1), 3. Prskavec (vodní slalom, K1).

Týmy: 1. Havel, Trefil, Dostál, Štěrba (rychlostní kanoistika, K4), 2. Prskavec, Hradilek, Přindiš (vodní slalom, K1), 3. Hála, Mrůzek, Slepica (sjezd, K1).

Junioři: 1. Satková (vodní slalom a sjezd, C1), 2. Matějka, Větrovský (vodní slalom, C2), 3. Skládal, Zavřel (rychlostní kanoistika, K2) a Veselý (rychlostní kanoistika, K1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články