Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dostál: Vítězství je důležité pro olympiádu, přinese mi klid

Račice (Litoměřicko) - Výhrou skončilo představení kajakáře Josefa Dostála v Račicích. Po závodu si pochvaloval, že mu vítězství hlavně přinese klid  do měsíců těsně před olympiádou jde ve vynikající formě.

Sport
zdroj: ČT4

Na minulém Světovém poháru v Duisburgu mistr světa z roku 2014 Dostál začal pomaleji a pak se mu to vymstilo. Tentokrát si od startu hlídal Dána Reného Poulsena, úřadujícího mistra světa, a v polovině ho předjel. "Pak jsem se už jen soustředil na svůj záběr a v hlavě mi probíhala písnička, tak jsem si to hezky užíval," prozradil s úsměvem Dostál.

Jak se blížil do cíle, začal slyšet fanoušky. "Tak jsem si říkal, že to je paráda, že by to mohlo být do třetího místa. Ale pak to nakonec klaplo," radoval se. Trochu se totiž bál, že mu dojdou síly. "Soustředil jsem se, abych kvalitně dýchal, a opravdu jsem nevytuhnul a ani jsem si neprokousal tváře," připomněl, jak občas trpí při vypětí sil ve finiši.

K výkonu mu možná pomohla i nová loď pro olympijské hry, ve které před závodem seděl pouze dvakrát a kterou dnes testoval. "Viděl jsem, jak to jede, to mi dalo křídla. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem byl trochu nejistý, nicméně té lodi asi sedí dlouhý záběr, který jsem si krásně jel," uvedl Dostál. "A dobrá loď se pozná tak, že na ní jedu já, já bych do špatné nesedl," žertoval.

Vítězství na domácí půdě si cení tím spíše, že bylo zároveň jeho prvním individuálním triumfem v SP na olympijské trati. "Je to důležité směrem k olympiádě, přinese mi to klid do duše. Budu vědět, že na to mám," objasnil kajakář. "Nicméně po tom, jak jsem dostal na zadek v Duisburgu, tak budu také vědět, že se budu muset soustředit na závody a makat, makat, makat," prohlásil. "Ale už nejsem mladej zobák, kterej přijede na první závody a udělá: Uh... A zblázní se z toho," pousmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostál vyhrál v Račicích na kilometru

Světové poháry ale nejsou pro Rio směrodatné. Někteří kajakáři se na ně připravují, někteří nikoliv. "Některým to sedne víc, některým méně. Mně to dneska sedlo. Dnes bylo ve finále pět šest lidí, kteří mohli vyhrát," upozornil Dostál. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články