Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dostál byl rychlejší než kolegové ze čtyřkajaku, Fuksa porazil kanoisty

Račice - Zatímco o den dříve spolu členové olympijského čtyřkajaku vybojovali v Račicích titul mistrů republiky, nyní jeli na pětistovce už každý sám za sebe. Závod nakonec vyhrál Josef Dostál. Další titul získal i jasný favorit mezi kanoisty Martin Fuksa.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětistovku na MČR vyhrál Dostál

Favoritem závodu na 500 metrů byl z olympijské posádky Josef Dostál, který bude i jediným českým zástupcem na singlkajaku v Riu. Pro ostatní členy čtyřkajaku tak bylo velkou výzvou svého parťáka potrápit. "Těsně před nájezdem do bloků jsem mu říkal, ať si z nás v tom závodu nedělá moc velkou srandu," říkal po závodě Daniel Havel.

Právě Havel držel s mistrem světa z kilometru tempo nejdéle, ale titul domácího šampióna nakonec přesvědčivě získal Josef Dostál. "Já jsem dvě hodiny před závodem spal, protože jsem neměl sílu. A pak jsem odkládal několik budíků, že sem to málem nestihl," pousmál se.

Fuksa po triumfu na kilometru vyhrál suverénně o pět vteřin i poloviční trať. "Jelo se mi pěkně, jak v rozjížďce, tak ve finále. V pátek jsem měl před kilometrem ještě trénink, dneska už ne. Jen mě mrzí, že nefoukalo do zad a nemohl jsem zlepšit čas. Jinak pohodička," řekl Fuksa.



Hlavní zprávy

Nejčtenější články