Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dominantní trojice HB Ostrov, El Niňo a Cheb dál vládne extralize stolního tenisu

Roli favoritů ustáli s přehledem. Stolní tenisté Havlíčkova Brodu, El Niňa a Chebu ve 12. kole nezaváhali a stále vedou extraligu s odstupem šesti bodů.

Jakub Kleprlík z TTC Ostrava
zdroj: ping-pong.cz

Stáhnout manko se snažil například Havířov, ale prohrál s Libercem, který se zásluhou Mohameda Shoumana a Michala Beneše ujal vedení 2:0 na zápasy. Pak sice udržel domácí ve hře ve formě hrající Šimon Bělík, jenž přehrál Jakuba Seiberta a povzbudil zejména Jana Valentu, který svedl s Michalem Benešem úspěšnou pětisetovou bitvu. Liberec ale táhl Egypťan Shouman, zdolal Ondřeje Bajgera a hosté si proto odvezli cennou výhru.

K ní měl blízko také Hradec Králové v duelu s KT Praha. Domácí, kteří jsou v tabulce poslední bez jediného skalpu soupeře a flirtují se sestupem, s favoritem drželi krok, ale na kýžený úspěch nedosáhli. V rozhodujícím singlu totiž Martin Koblížek porazil Radka Košťála 3:0 a rozhodl o triumfu klubu z české metropole v poměru 3:2 na zápasy. Pražané se proto posunuli na čtvrté místo. 

Na stole soupeře uspěl také vedoucí Havlíčkův Brod. V Ostravě proti týmu NH ztratil pouze dva sety. Ještě výrazněji deklasoval třetí Cheb osmý TTC Ostrava 2016. Domácí totiž povolili soupeři pouze jeden set.

Pražské El Niňo sice s TJ Ostrava KST prohrávalo 0:1, když Patrik Klos zdolal Jakuba Zelinku, ale na překvapení nedošlo. Vítězství 3:1 znamená pro El Niňo udržení druhé pozice.

12. extraligové kolo stolních tenistů:

Hradec Králové – KT Praha 2:3
Havířov – Liberec 2:3
NH Ostrava – Havlíčkův Brod 0:3
El Niňo Praha – TJ Ostrava KST 3:1
Cheb – TTC Ostrava 3:0

Zdroj
ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články