Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Domácí korfbalový titul v dramatickém závěru vybojovaly České Budějovice, prvoligovou výhru obhájil Kolín

Finálovým dnem vyvrcholila v Prostějově nejvyšší domácí korfbalová soutěž. V extraligovém finále tým Českých Budějovic těsně 19:18 zdolal favority z Brna a vybojoval desátý titul. Ve finále první ligy uspěli hráči VKC Kolín proti Náchodu.

Utkání korfbalistů Brna a Českých Budějovic
zdroj: www.korfbal.cz

Do finále nejvyšší domácí soutěže vstupovali jako favorité korfbalisté Brna, po první polovině ale držel vedení v zápase 10:7 českobudějovický výběr. Dvě minuty úřed koncem finálového duleu se hrálo nerozhodně 18:18 a vše směřovalo k dramatickému závěru utkání.

Padesát vteřin před koncem se trefil Jakub Bláha a Jihočeši měli našlápnuto k titulu. Brno už nestačilo zaregovat, České Budějovice zvítězily 19:18 a vybojovaly desátý extraligový titul. Staly se nejúspěšnějším českým klubem v počtu zisku domácích titulů. Třetí místo obsadil Prostějov. Český mistr si zajistil účast v příštím ročníku elitní klubové soutěže Europa Cupu.

Ve finále první ligy Kolín zvítězil 18:16 proti Náchodu, který vyhrál základní část, nyní ovšem neuspěl. Kolínští obhájili prvoligový triumf.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články