Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Do Ria se kvalifikovaly další dvě české veslařské posádky

Lucern (Švýcarsko)- Na olympijských hrách v Riu de Janeiro se představí pět českých veslařských posádek. V dodatečné kvalifikaci v Lucernu dnes uspěla dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil a ženský dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová. Doplní tři lodě, které si start na vrcholné akci sezony zajistily již na loňském mistrovství světa.

Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na stupních vítězů na ME
zdroj: ČT24

Helešic s Podrazilem i Antošová s Fleissnerovou na jezeře Rotsee ovládli finálové jízdy a bezpečně se vešli mezi dvě posádky postupující do Ria. Nově vytvořený dvojskif Matyáš Klang, Michal Plocek obsadil ve finále třetí, první nepostupové místo.

Od startu na olympiádě je dělilo 59 setin sekundy. Ve vítězné norské posádce seděl čtyřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz na skifu Olaf Tufte. V Lucernu postoupila do finále i čtyřka bez kormidelníka Miroslav Jech, Miloslav Šágr, Jakub Makovička, Jan Lapáček, která dojela šestá. Od startu v Riu ji dělilo více než deset sekund.

Na loňském MS Aiguebelette si start v Riu zajistili skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková Knapková a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah. Všichni vyjeli účastnická místa pro Českou republiku, stejně jako dnes úspěšné posádky, v případě Synka a Topinkové Knapkové je však jisté, že do Brazílie pojedou právě oni. Čtyřka "bez" lehkých vah aktuálně závodí v mírně pozměněném složení.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články