Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Do Česka se po 29 letech vrací mistrovství Evropy v karate, juniorka Šáchová obhajuje bronz

České karate má před sebou velkou událost na domácí půdě. Od pátku do neděle bude Praha hostit 49. mistrovství Evropy juniorů, kadetů a závodníků do 21 let. V něm na medailový úspěch pomýšlí naše jednička Martina Šáchová, která obhajuje v kategorii do 21 let bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Mládežnické mistrovství Evropy v karate

Česká reprezentace by se ráda inspirovala rokem 1993. Tehdy probíhalo v hale na pražském Výstavišti mistrovství Evropy a Česko slavilo úspěch. Jana Sýkorová získala stříbro v disciplíně kumite.

K pořadatelství pomohl Praze paradoxně covid. "Poslední evropský šampionát mládeže byl v únoru 2020 v Maďarsku. O měsíc později vše zavřel covid. Spousta pořadatelů odřekla, nikdo nevěděl, co bude. Je to náročné finančně i logisticky, do toho některým reprezentacím musíte shánět víza. Je to ale velká zásluha viceprezidenta evropského svazu karate Jiřího Bočka," uvedl šéf organizačního výboru šampionátu Michal Kopecký.

I přes neúčast ruského a běloruského týmu se ve Sportovní hale představí evropská mládežnická špička. "Máme přihlášených téměř 1100 závodníků ze 48 zemí. Konkurence je enormní, řekl bych, že ještě větší než před dvěma lety v Maďarsku," dodává Kopecký.

Nejen pro největší českou medailovou naději Martinu Šáchovou půjde o vrchol letošní sezony. "Cíle jsou jasné, minimálně obhájit bronz. Ale samozřejmě, že myslím na titul, který mi dosud uniká. Největšími soupeřkami budou Srbky a Chorvatky, všechno jsou medailistky z minulých mládežnických šampionátů, jedna dokonce ze seniorského mistrovství Evropy, přibližuje Šáchová své konkurentky včetně srbské šampionky v kumite Ivany Perovičové.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články