Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dětská olympiáda se poprvé konala na jednom místě, organizátoři si ji pochvalují

Plzeň - Největší sportovní akce svého druhu v České republice se letos premiérově konala v jednom městě. Západočeská metropole se po pět dní stala základnou pro 2299 mladých sportovců z celé země. A organizátoři si koncentraci letních olympijských her dětí a mládeže na jedno místo chválili.

"Kompaktní olympiády doporučujeme, máme radost, když jsou jednotlivá sportoviště od sebe nedaleko a děti mohou nejen sportovat, ale i fandit krajským kolegům. Z tohoto pohledu je olympiáda určitě povedená," řekl během závěrečného ceremoniálu místopředseda ČOV Filip Šuman.

Spokojený byl i vedoucí výkonného výboru vedení olympiády. "Hodnotíme ji kladně. Poprvé se všichni účastníci setkali v jednom městě. Plzeň žila olympiádou, myslím, že se to povedlo. Největším problémem, který jsme museli řešit, byla logistika pohybu účastníků," poznamenal Zdeněk Hůrka.

Hlavní ale je, že spokojení byli samotní mladí sportovci. "Moc se mi tady líbilo, přál bych každému, aby si to zažil. Chvála organizátorům," nešetřil pozitivním hodnocením šestinásobný vítěz v plavání Vojtěch Šeda. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články