Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Deblkanoisté Volf a Štěpánek vybojovali olympiádu

Bratislava – Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali pro Českou republiku účastnické místo na olympijských hrách v Londýně. Na světovém šampionátu v Bratislavě ale stejně jako další dvě české lodě chyběli v odpoledním finále, protože obsadili až jedenáctou pozici. A bez české účasti se musely obejít i rozhodující jízdy kajakářek, protože rovněž Kateřina Kudějová skončila těsně za postupem jedenáctá.

Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Ženy vybojovaly olympijské místo už v páteční kvalifikaci, protože do semifinále postoupily závodnice z pouhých 13 národů, přičemž olympijská kvóta byla 15 lodí, po jedné na zemi. Deblkanoistům dnes k zajištění olympijské účasti stačila i 11. příčka. Ve hře bylo osm míst a v desetičlenném finále mají hned trojnásobné zastoupení domácí Slováci a po dvou lodích Francouzi a Britové.

Dvojnásobní olympijští medailisté Volf se Štěpánkem ale doplatili na dva dotyky branek, čistě nezajeli svoji jízdu ani Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm (13.) a Jan Havlíček s Lukášem Přindou (17.).

Kudějová se připravila o bezpečný postup hned třemi "šťouchy", Irena Pavelková skončila třináctá a dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová se kvůli dvěma neprojetým brankám musela spokojit s 27. místem.

Popáté jsou mistry bratři Hochschornerové

Mistry světa ve vodním slalomu na deblkanoi se v Bratislavě počtvrté za sebou a popáté celkově stali bratři Pavol a Peter Hochschornerové. Kajakářský titul v Bratislavě obhájila Rakušanka Corinna Kuhnleová.

Pavol a Peter Hochschornerovi
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Populární "Hochšíci" v domácím kanálu v Čunovu naplnili očekávání a ke třem zlatým olympijským medailím přidali při premiérovém šampionátu na Slovensku pátý světový titul. První získali už v roce 2002, nepřetržitě vévodí vrcholné akci od roku 2007.

Bezchybnou finálovou jízdou si zajistili zlato o 73 setin před Francouzi Fabienem Lefevrem a Denisem Gargaudem Chanutem, kteří obhájili stříbro, třetí skončili bratranci Ladislav a Peter Škantárové.

Také nejlepší dvě kajakářky si zopakovaly pořadí z minulého šampionátu v Tacenu. Kuhnleová zvítězila s náskokem 3,28 sekundy před domácí Janou Dukátovou, a to měla na rozdíl od slovenské závodnice na kontě ještě penalizaci za dotyk branky. Bronz získala čistou jízdou Španělka Maialen Chourrautová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články