Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem se stali juniorskými šampiony

Penrith - Deblkanoisté Jonáš Kašpar, Marek Šindler získali suverénně titul mistrů světa do 23 let. Kajakář Jiří Prskavec si na olympijském kanále v australském Penrithu dojel pro bronzovou medaili, o druhé zlato v kariéře ho připravil dotek branky. Další dvě medaile do české sbírky přidaly stříbrné hlídky.

Jonáš Kašpar (vlevo) a Marek Šindler
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Kašpar se Šindlerem, obhájci stříbra z loňského roku a úřadující evropští šampioni, v Penrithu vyhráli všechny své jízdy od kvalifikace až po finále. V něm porazili druhé Poláky Filipa a Andrzeje Brzezinské o sedm vteřin.

Prskavec, vicemistr světa mezi seniory, ztratil šanci na titul po penalizaci na brance číslo pět. V kategorii do 23 let tak třetím místem zkompletoval svoji medailovou sbírku. Mistrem světa se stal Američan Michal Smolen.

Také česká kajakářka Karolína Galušková se dlouho prala o cenný kov, jenže v nájezdu do branky číslo 18 chybovala, málem se převrhla a časovou ztrátu už nemohla dohnat. Skončila šestá. Závod vyhrála domácí favoritka Jessica Foxová, jež bude v kanoi útočit na zlaté double.

Galušková se následně podílela na druhém místě českých kajakářek, s Pavlínou Zástěrovou a Barborou Valíkovou nestačily jen na britskou hlídku. Jedna desetina sekundy chyběla k bronzu kajakářům, Prskavce a Ondřeje Cvikla v sestavě doplnil junior Pavel Šupolík. V deblech startovaly jen tři týmy a ten český se šampiony Kašparem a Šindlerem byl druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kašpar se Šindlerem vybojovali juniorský titul mistrů světa

Muži do 23 let:

K1: 1. Smolen (USA) 93,10 (0 tr. sekund), ...3. Prskavec (ČR) -1,57 (2).

C2: 1. Kašpar, Šindler (ČR) 107,99 (2).

3xK1: 1. Polsko 105,07 (4), ...4. ČR (Prskavec, Cvikl, Šupolík) -1,43 (2).

3xC2: 1. Polsko 128,71 (8), 2. ČR (Kašpar/Šindler, Matějka/Větrovský, Mrázek/Rousek) -11,23 (12).

Ženy do 23 let:

K1: 1. Foxová (Austr.) 105,97 (2), ...6. Galušková (ČR) -12,70 (0).

3xK1: 1. Británie 124,48 (6), 2. ČR (Galušková, Zástěrová, Valíková) -5,19 (6).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články