Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další uvolnění. Sportovci mohou běžně trénovat, fotbalové kluby jdou do plné přípravy

Sportovní život v Česku se od pondělí znovu přiblíží k normálu. Může se začít trénovat na venkovních i vnitřních sportovištích za účasti až stovky lidí, což umožní všechny běžné tréninky včetně plnohodnotné přípravy fotbalových klubů.

Povolené jsou také sportovní akce do stovky lidí a bez přítomnosti diváků. Ty ale budou začínat postupně, protože sportovní svazy a další pořadatelé na základě dřívějších plánů uvolňování vládních omezení počítali s pozdějším termínem.

Například první fotbalová liga by měla začít po 25. květnu, pokud si to na úterním ligovém grémiu odsouhlasí kluby. Od pondělí se ale týmy již mohou naplno připravovat. V menších skupinách a bez vzájemných kontaktů mohli profesionální fotbalisté trénovat od 20. dubna, nyní už žádná omezení nemají.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovci v ČR už mohou běžně trénovat a omezeně závodit

Omezení padnou také pro tréninky amatérů včetně dětí a mládeže, kteří se dosud mohli připravovat jen venku a v maximálně desetičlenných skupinách.

Pro všechny se vedle posiloven a fitness center otevřou i tělocvičny, sportovní haly a další vnitřní sportoviště a maximální počet účastníků se zvýší na sto. Sportovci nebudou muset nosit roušky, pro všechny ostatní včetně trenérů zůstává ochrana úst a nosu povinná.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články