Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další rekord padl. Gemov v Plzni pokořil Mickovo maximum na kraulařské čtyřstovce

Přes osm stovek plavců ze šestnácti zemí, včetně tuzemské špičky, startovalo od pátku v Plzeňských sprintech, které jsou součástí českého poháru. Ondřej Gemov dokázal na 400 metrech volným způsobem překonat sedm let starý český rekord Jana Micky. Vylepšil ho o 1,07 sekundy na 3:40:60, díky čemuž zvítězil o více než sedm sekund před Estoncem Kregorem Zirkem.

Gemov si osobní rekord v této disciplíně vylepšil zhruba o dvě sekundy a k tuzemskému rekordu na 200 metrů motýlek přidal další historické maximum. Zároveň tím splnil A limit mezinárodní federace FINA pro účast na letošním mistrovství světa v krátkém bazénu v Melbourne.

Blízko dalšímu rekordu byl znakař Tomáš Franta, který v sobotu překonal české maximum na padesátce. Na dvojnásobné distanci se vlastnímu rekordnímu času výkonem 50,67 sekundy přiblížil na osm setin. I tento výkon je lepší než A limit pro světový šampionát, který bude v Austrálii od 13. do 18. prosince.

Simona Kubová byla jasně nejrychlejší v závodě na 100 metrů motýlek, když dohmátla v čase 1:00:07. Zato Barbora Seemanová v neděli nestartovala, protože se po drobném zranění radši šetřila na závěr sezony. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články