Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čtyřka bez kormidelníka obsadila na MS šestou příčku

Čchungdžu (Korea) – Šestou příčku obsadila na veslařském mistrovství světa ve v Jižní Koreji čtyřka bez kormidelníka ve složení Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček. Pro první českou posádku, která se na šampionátu představila v bojích o medaile, byl úspěchem již samotný postup do finále.

Svěřenci trenéra Petra Blechy od začátku bojovali s britskou čtveřicí o páté místo. Na prvním mezičase byli pátí, na kilometru je jejich hlavní soupeři předjeli a těsné vedení udrželi až do cíle. Nakonec čeští veslaři za Brity zaostali o 0,24 sekundy. Z vítězství se radovali Nizozemci, kteří ve finiši předčili australskou posádku.

"Prohráli jsme velkým rozdílem, na který jsme letos nebyli zvyklí. Přesto bych chtěl klukům poděkovat, protože ač to ve finále nevypadalo, udělali pro to všechno," uvedl Blecha.

Veslovod Klang byl bezprostředně po skončení jízdy zklamaný, i když samotná účast ve finále byla pro posádku velkým úspěchem. "Je to zklamání, ale byl jsem rád, že jsme se vůbec do prvního finále dostali. Mohlo to dopadnout jinak, ale my se kvůli podmínkám na trati závodem protrápili. Foukal docela protivítr, což je na čase také vidět," řekl Klang.

Ve finále B se představila párová čtyřka Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček, Martin Basl, která dojela pátá. Celkově tak svěřenci trenéra Sergeje Kruťjakova skončili jedenáctí.

Další dva čeští finalisté se v Čchungdžu představí v neděli, kdy budou o medaile bojovat skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková. Oba letošní mistři Evropy patří mezi hlavní kandidáty na zlato. Finále B v poslední den MS pojede čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyřka bez kormidelníka skončila na MS šestá
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články