Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cliffdiving - skočte si do vody!

Hříměždice - Do Hříměždic na Příbramsku se sjíždějí vyznavači cliffdivingu, tedy skoků do vody z extrémních výšek. Dnes se tam totiž bude konat otevřené mistrovství republiky. Porota je složená ze čtyř profesionálů, hodnotí se technické provedení a celkový dojem. Nemalý podíl na celkovém vítězi má také ohlas diváků.

Cliffdiving jsou skoky z několikametrových výšek, triky, při kterých si slabší povahy zakrývají oči, a často také bolestivé pády. To vše nabízí tato disciplína pro diváky i soutěžící. "Parametry pro účastníky jsou snadné, chce to hlavně pořádný odvaz," říká Filip Šutra, zástupce legislativy a předseda závodů v cliffdivingu.

Disciplína pochází z Havaje. Muži se tam do rozbouřených vln vrhali ze skal, aby dokázali ženám svou odvahu. Od té doby se z fanfarónství stala čím dál oblíbenější disciplína.

Letošní akce v Hříměždicích je otevřená i pro amatéry. V rámci doprovodného programu se na diváky chystá také soutěž ve splashdivingu, kde jde především o to vystříknout co nejvíc vody.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články