Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Citová vybojovala stříbro na domácím mistrovství Evropy v aerobiku

Veleúspěšný prodloužený víkend zažil český sportovní aerobik. Reprezentanti získali na mistrovství Evropy, které se konalo 24.–26. května v Karlových Varech, rekordní počet medailí. Perfektní výkony předvedla zejména silná sestava českých závodnic. Diváky nadchly i tematické sestavy nové kategorie Aerobic performance.

Adéla Citová
zdroj: fisaf.cz autor: Jaroslav Appeltauer

Čechům šlapali na paty perfektně připravení závodníci z celkem osmi zemí starého kontinentu a největší souboje se již tradičně udály mezi týmy Česka, Belgie a Ruska. Jako nejspokojenější odcházeli právě Češi, kteří vybojovali neuvěřitelných 44 medailí.

"Naši reprezentanti stabilně dosahují ve všech věkových i soutěžních kategoriích skvělých výsledků. I letos potvrdili svou dominanci v tomto sportu v rámci celé Evropy. Jejich výkony byly skvělé, ale letošní šampionát měl i další přesah," uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness.

"V rámci nové, divácky velmi atraktivní, kategorie Aerobic performance mohly pětičlenné týmy zařadit do svých nápaditých sestav více gymnastických a akrobatických prvků a součástí choreografie byl vždy nějaký příběh," přiblížila novinku Havrdová.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si odnesli z ME v aerobiku 44 medailí

Češky si podmanily publikum

V kategorii dospělých žen nedosáhla na první příčku Adéla Citová z Juniorského Fitness Klubu Louny, nakonec skončila druhá za zkušenou Belgičankou Lissou Van Brandeovou a odnesla si tak stříbrnou medaili. K ní ovšem přidala Citová spolu se svými kolegyněmi ze stejného klubu i tentokrát zlatou medaili v kategorii trií.

"V singlu je to rozhodně těžší, jsem sama za sebe, všichni jsou na mě soustředění a také mám v singlu těžší prvky než v triích. Letošní složení tria je jiné než minulý rok a musely jsme se sjednotit. Zatím nám závody vycházely a na mistrovství jsme vychytaly chybičky," dodala k první příčce v triích Adéla Citová.

Třetí místo v dospělých ženách pak získala zcela zaslouženě několikanásobná juniorská mistryně světa a Evropy Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov, která v této kategorii soutěžila vůbec poprvé.

České juniorky pak nenašly přemožitelky a obsadily všechny tři první příčky. Vítěznou Viktorii Prokopovou z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové doplnily druhá Vanda Šimková z MV Team Univerzity Tomáše Bati a třetí Veronika Frantová z Aerobic Team Praha.

Všechny medaile posbírali v juniorech i čeští muži: zlatý byl Luboš Hanus z Aerobik Studia Dvojka Sedlčany, stříbrný Jáchym Hanák z MV Teamu Univerzity Tomáše Bati a bronzový Radek Dvořák z Maniak Aerobik Havířov.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články